tisdag 21 juni 2022

Lite förstärkning gjord

 


Ja jag har handlat lite mer SBB. Jag vet det är svårt att handla i nedåtgående trend men SBB är fortfarande ett bra bolag. SBB ger en avkastning på 6,6% dessutom månadsutdelning. Bolaget är nu uppenbart undervärderat och kommer att sega sig uppåt igen. Eftersom jag är en långsiktig investerare som gillar utdelning så är SBB ett case i min smak. VD Ilijan Batljan är en tuff och självsäker ledare alltid med något i bakfickan och han kommer höja utdelningarna det är jag ganska övertygad om. 

Egentligen så är det ju så att det har inte hänt så mycket i bolaget egentligen som motiverar nedgången, förutom då att när det var som högst värderat så var det på tok för högt. Just nu ligger jag lite minus men det bekymrar mig inte så mycket för på de nivåerna de ligger just nu så är de undervärderade. Vi får se hur länge det dröjer tills de ökar i värde igen, så länge tankar jag hem utdelning varje månad i ur och skur och just nu får jag ca 5 % ränta på mina investerade slantar det tycker jag ändå känns rätt tryggt.

Hur tänker du kring SBB?

2 kommentarer:

  1. Såg senast idag DI:s intevju med Iilja och han erkänner att de varit lite otydliga i sin kommunikation med i stort sett alla, det skulle bli ändring på det. Finanserna verkar ändå vara hyggligt i ordning och han själv verkade inte vara speciellt orolig. Han har ju dessutom rätt mycket "skin in the game" med eget aktieinnehav. Jag tror lite som du även om det kommer att dröja ett bra tag innan marknaden återfår förtroendet för SBB.

    SvaraRadera
  2. Härligt! Fler än jag som tycker att det börjar bli löjligt. Men håller med dig. Det kommer dröja en stund. Tills dess tankar jag så mycket jag orkar. Stiltje just nu men det kommer fler pengar. :)

    SvaraRadera