torsdag 30 december 2021

Den sista börsdagen för det här året

 


Just nu står jag på en utveckling om lite drygt 40% för helåret. Det kan ändras och det gör det säkert också det är många timmar kvar till börsstängning. Det har varit ett fantastiskt börsår och det ska bli väldigt kul att göra det första riktiga bokslutet för min utdelningsportfölj. Mer om det kommer i början av januari.

Men det viktigaste för mig är att jag nu har riktigt bra koll på hur jag vill Investera. Det viktigaste tidigare var tillväxt men nu har jag ändrat inriktning och ser mer till avkastning. Lite drygt ett år har jag jobbat med den modellen och det passar mig som hand i handske. Tillväxten varierar hela tiden och värdet på mina aktier kan öka eller minska från dag till dag. Avkastningen däremot trillar in och jag kan välja att investera dem på nytt för att få mer avkastning, vilket jag gör för det mesta. Då växer portföljen och ger mig nya sköna kronor att förvalta. 

Det här har inneburit att jag kan ta det lugnare. Jag behöver inte reagera på allt, jag vet att värdet varierar och jag vet varför jag har mina aktier och vad de ger tillbaka till mig. Visst sneglar jag fortfarande på värdet, det måste erkännas men om börsen sjunker kan jag handla aktier till ett lägre pris. Det skänker åtminstone mig ro.

Till sist i väntan på att få göra en årssammanställning så vill jag önska alla läsare av bloggen ett riktigt 

Gott Nytt Börsår 2022!


3 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot din redovisning och oj vilken fin utveckling du haft detta året!
  Jag önskar dig också ett fint 2022.
  Vi ses på andra sidan :-)

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk utveckling, du sopar mattan med de flesta! Grattis och Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt tillbaka! Hoppas det gått bra för dig med under 2021 och att 2022 även det blir ett bra år för dig.

   Radera

Du kanske också vill läsa dessa inlägg