fredag 5 augusti 2022

Månadsrapport juli

 

Eftersom det är sommar så har det blivit lite klent med uppdateringar. Men det flyter på försöker köpa på mig lite aktier jag länge trängtat efter nu när det är REA på börsen.

Månaden då? Ja om vi ska börja med rapportandet så har de flesta rapporterna kommit in bra. Jag är nöjd, det ser bra ut och det är inget som visar på att det skulle gå dåligt för bolagen i portföljen. Sen har ju vissa bolag haft det kämpigt med kurserna och främst tänker jag då på SBB men jag tror på dem de har en stark och karismatisk ledare och jag är övertygad om att de kommer igen.

På inköpsfronten ser det ut så här: Jag har gjort lit tilläggsköp i Boliden och Telia.

Utdelningar har jag fått från: Castellum, Corem, Cibus ochSBB BochD. Totalt blev utdelningarna för månaden 420 kr.

Portföljen ökade i värde för första gången på länge och ökningen blev 10,88% jämfört med medelavanzianen som ökade med 7,02% Det känner jag mig nöjd och tillfreds med. Bäst gick det för Castellum, Bure och Cibus. Men som sagt det var lite högtryck på börsen i juli.

Ja det var månaden det. Vad händer i augusti? Det vet vi ju mindre om men kanske blir det lite plus nu framöver. Det känns som om det bottnat lite, man kan ana bottnen med foten för att ta ett badexempel nu när det är sommar. Men visst allt hänger i en skör tråd och det kan hända mycket än. Men med fina rapporter väntar jag mig ändå att det kommer sakta vända uppåt. kanske landar jag på -7 till årsskiftet. Det hade jag varit jättenöjd med.

Hur ser det ut för dig? Vad tänker du om framtiden?

4 kommentarer:

 1. Ingen aning om vart det tar vägen i framtiden. Siktar på +/- noll för helåret om det tar lite fart senare i höst. Inköpen har varit fåtaliga, bara mindre påfyllningar, istället har jag byggt kassa och buffert inför framtiden. Kanske inte mer aktier utan istället göra något annat för pengarna....

  Däremot blev jag FI nyligt och kan nu leva mitt vardagsliv endast med hjälp av utdelningar från min portfölj. Det var ju kul.

  SvaraRadera
 2. Stort Grattis till FI det är dig väl unnat efter allt du varit med om. Jag tror jag skrivit det på din blogg jag har följt med spänning de senaste uppdateringarna och är glad att du är på banan igen. Dina inlägg är trevlig läsning. Jag hoppas också på +-0 men som det sett ut hittills så får jag vara nöjd med ensiffrigt minus. Men ska inte klaga förra året hade jag ju +40%

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Ett bra tips är att läsa en eller flera börspsykologiböcker om du inte redan gjort det? Att fördjupa sig i sig själv och sitt beteende skapar en bra förståelse för hur och varför man reagerar som man gör vid upp och nergångar på börsen. Medgång är lätt men det är i motgångarna som vetet sållas från agnarna. Kriserna gör att man bättre förstå sig själv och om visar om man har den magen som krävs för att stanna kvar och vara lång.
  Jag tror att du har det!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas jag har det. Jag försöker göra investeringar, även om de är ganska små, hela tiden. Jag bryr mig inte så mycket om dagsvärde eller om det rör sig upp eller ner utan investerar där jag kan och känner att det är rimligt. Det kortsiktiga tänket har nästan helt försvunnit. När börsen är röd tittar jag inte in så ofta på Avanza. Utan känner mig trygg med de investeringar jag gjort. Min portfölj tycker jag känns väl balanserad, kanske lite mycket fastighetsexponering men det beror på att jag gjort lite investering i Pref och D aktier för att få en liten släng utdelning varje månad. Men jag har också plöjt igenom en hel del böcker om börspsykologi som du tipsar om, så lite har jag lärt mig under de här snart två åren.

  SvaraRadera

Du kanske också vill läsa dessa inlägg