söndag 14 november 2021

Liten målkoll


 Mål 2021

Nu är ju året inte färdigt ännu men jag har börjar snegla på de mål jag satte upp för 2021 redan nu

Värdet på min portfölj kan ju givetvis ändra sig mycket så det är bara en ögonblicksbild men målet var 85000 och det är långt förbi kan jag säga i fredags 12 nov så låg det en bit över 100 Tkr och jag tror det kommer att bli mer. Men som sagt värdet är ju från dag till dag så där får jag vänta.

Utdelningarna skulle bli 3000 kr det kommer jag att klara. Fixat alltså. 

Sätta in minst 500 kr per månad är också klart och det har blivit mer kan jag säga utan att avslöja för mycket. Fixat!

Betala av minst 50000 kr på lån Fixat! Det kommer landa på 65000.

Tillväxten ligger på över 30% per den 12 nov målet för året var 15% men där får jag alltså återkomma.

Buffert skulle jag skapa med minst 10000 kr det är inte riktigt där och kommer inte att vara så förrän mitten av januari så det är inte uppfyllt.

Nya innehav minst 100 aktier i nya bolag och det är fixat med råge.

Så som det ser ut nu kommer det mesta att vara klart och nu håller jag som bäst på att sätta målen för 2022. Det ska bli spännande.

Lite ära får jag väl ta åt mig men det mesta beror ju på att det varit ett galet börsår och det har inte varit så svårt att uppfylla sina mål. Det måste jag inse och inte få hybris. 

När det gäller 2022 så kommer det förmodligen att bli lite svårare men jag ska göra ett tappert försök även med det året. Det här är alltså ingen färdig analys av måluppfyllelsen men jag kan ju redan nu se att det mesta fixade sig och det är jag stolt över.


4 kommentarer:

 1. Tycker du gjort ett bra jobb med allt du beskriver har hänt under 2021. Naturligtvis är det ett toppår utvecklingsmässigt hittills 2021, det måste man ha i beaktande när man sätter nya mål. Så -20% målsättning 2022 är kanske lämpligt... ;)

  SvaraRadera
 2. Tack för det! Jo lite smånöjd är jag allt. Jag hade tänkt att gå ner till 15% utveckling men det kanske är lite för fegt så jag lyssnar nog på dig istället. 20% är väldigt jämnt och bra. Ska suga lite på den karamellen så får vi se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK...nå jag skrev faktiskt minus 20%. Sån är den här branschen att snittet brukar hamna på ca 8% över tid...

   Radera
 3. OK det missade jag ja då håller jag mig till 15% Jag har bara ett år sen jag började legat på minus och de senaste 3 åren så har det ökat stadigt med totalt 160,65% men jag vet inte om man kan gå på de siffrorna Avanza visar då har jag ökat med nästan 450% sen start men de första åren var mediokra.

  SvaraRadera